Над 3 милиона лева инвестира Електроразпределителното дружество ЕВН в полагането

...
Над 3 милиона лева инвестира Електроразпределителното дружество ЕВН в полагането
Коментари Харесай

Подземна електропреносна мрежа ще намали авариите в Югоизточна България

Над 3 милиона лв. влага Електроразпределителното сдружение ЕВН в полагането на подземни електропроводи в Югоизточна България. Според специалистите това ще намали доста повредите изключително в мъчно налични и отдалечени региони. Заради паднали върху мрежата дървета там постоянно се случва обитаеми места да остават часове без ток.

Пловдив Марково, Родопи Храбрино, Родопи

Само преди две седмици ураганният вятър събори над 50 стълба в Карлово. Заради обстановката и там и в Смолянско десетки бяха без електричество в продължение на часове. С подземните електропроводи обаче това ще се избегне. Новата мрежа към този момент се поставя в регионите на Пловдив, Асеновград и Стамболийски.
Костадин Величков, член на Управителния съвет на ЕВН България: " В момента стартираме и го построяваме, съвсем е подготвен, кабелът, който от " Коматево " до Първенец, Храбрино нагоре, всичко ще се зареди подземно и въздушните електропроводи ще отпаднат. Постепенно развиваме мрежата в посока Марково. Там има огромен капиталов интерес. Изгражда се цяло населено място, 120 къщи се построяват. "
На повече от 1,5 милиона лв. възлизат вредите от обири на електрическа енергия през 2017-а година. Размерът е с над 4% по-малък по отношение на 2016-а. От ЕВН изясняват това с разширения обсег на отдалеченото отчитане на електромерите.
Петър Костадинов, началник отдел " Комуникации " в ЕВН България: " С отдалеченото отчитане ние записваме всеки опит за кражба, за манипулиране на електромера. Можем незабавно да изпратим екип на място и в действителност да предотвратим да се краде в бъдеще. "
Заловените извършители заплащат сметка за 90-дневен интервал обратно. Размерът се дефинира по формула след разбор на всеки случай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР