Над 3 милиона и 400 хиляди лева за детско здравеопазване

...
Над 3 милиона и 400 хиляди лева за детско здравеопазване
Коментари Харесай

Правителството отпусна над 3,4 млн. лв за детско здравеопазване

Над 3 милиона и 400 хиляди лв. за детско опазване на здравето отпусна правеителството. Половин милион ще получат 40 центъра за детско и майчино опазване на здравето.

С 1 милион и 250 хиляди лв. ще бъдат закупени апарати за дихателна реанимация и кувьози за общинските и държавни лечебни заведения.

Детската болница в София ще получи 1 милион и 700 хиляди лв.. Средствата ще се употребяват за възстановяване на лекуването на децата и за нарастване на заплатите.
Бойко Борисов, министър-председател: Финансираме и Педиатричната болница, и за всички нуждаещи се лечебни заведения - и държавни, и общински нужните бройки кувьози и 15 апарата за поемане. Лекарите желаеха 10, ние даваме 15.

Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: 1.7 млн. лева са за СМАЛДБ проф Иван Митев, която се обрисува, като главен здравноконсултативен център.

Проф. Иван Литвиненко - СБАЛДБ " Проф.Иван Митев ": Това от една страна ще разреши да не пестим от средства по повод диагностиката на децата, по повод опциите за лекуване, които са разполагаем в нашата страна. Надявам се да задържим личния състав, който имаме и който е на сериозна точка, да притеглим нови фрагменти.  © БГНЕС  Близо 3 млн. лева за детско опазване на здравето ще отпусне държавното управление Близо 3 млн. лева за детско опазване на здравето ще отпусне държавното управление
Това стана ясно след среща на педиатри, неонатолози и шефове на акушеро-гинекологични лечебни заведения с премиера и със здравния министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР