Над 3,8 млн. лв. надвнесени данъци възстанови НАП на хасковските

...
Над 3,8 млн. лв. надвнесени данъци възстанови НАП на хасковските
Коментари Харесай

Чудо! НАП върна 4 млн. надвнесени данъци

Над 3,8 млн. лева надвнесени налози възвърне Национална агенция за приходите на хасковските данъкоплатци, които са се възползвали от правото си на данъчни облекчения в границите на тазгодишната данъчна акция по обявление на приходите, изплатени на физически лица.

Най-масово употребени са данъчните облекчения за деца и деца с увреждания, чийто размер тази година бе още по-висок, разясняват от офиса на Национална агенция за приходите в Хасково. След тях по известност се подреждат облекченията за понижена продуктивност, на млади фамилии с ипотечен заем, за подписана застраховка „ Живот “ и осъществен ремонт вкъщи.

Най-много средства – близо 1,8 млн. лева са влезнали назад в фамилните бюджети през месец март, когато оповестяването на приходите доближи своя пик, с помощта на електронната услуга на НАП  „ Предварително попълнена данъчна декларация “. Общо, по време на акцията, от данъчни преференции с подаване на годишна данъчна декларация в Национална агенция за приходите се възползваха 6 428 лица от област Хасково – с към хиляда повече спрямо 2022 година, като документите за използване на облекчения се разглеждаха предпочитано.

96% от сумите, декларирани за възобновяване към офиса на приходната организация в Хасково, са изплатени до 3 дни след подаване на декларациите, а останалите средства – до 1 месец от постъпване на документите след осъществяване на инспекция.

Условията за прилагане на типовете данъчните облекчения са в детайли разказани в уеб страницата на Национална агенция за приходите. Консултация по тези и други данъчни въпроси може да се прави целогодишно с Информационния център на Национална агенция за приходите на телефон 0700 18 700 и на имейл [email protected].
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР