Над 3.7 млн. лева ще получи Община Варна за ремонта

...
Над 3.7 млн. лева ще получи Община Варна за ремонта
Коментари Харесай

Отпуснаха пари за ремонта на панорамния път за Златни пясъци край Варна

Над 3.7 млн. лв. ще получи Община Варна за ремонта на панорамния път за Златни пясъци, минаващ през свлачището „ Трифон Зарезан “.

Средствата се отпускат от Министерството на районното развиване и благоустройството. Сумата е част от над 400 млн. лв., с които Министерство на регионалното развитие финансира 234 общински плана, свързани с ремонт на общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура.

За главен ремонт и рехабилитация на пътища в общините Аврен и Аксаково се отпускат над 2.5 млн. лв. . Основната част е за ремонт на 5 км сектор от строителните граници на село Долище до границите на община Варна.

Суворово ще получи над 2.8 млн. лв. за главен ремонт на пътя Суворово – туристически комплекс Горски бунар. Над 1.8 млн. лв. отиват за рехабилитация на път в Провадийско , толкоз са обезпечени за реорганизация на общински път в Девня. С 1.3 млн. лв. се финансира реорганизация на път в община Ветрино , а община Белослав ще получи 1.1 млн. лв. за пътен ремонт.

За ВиК мрежата във Вълчи дол министерството обезпечава над 290 хиляди лв., а за Дългопол над 400 хиляди лв..

Одобрените обекти са препоръчани от Националното съдружие на общините в Република България. Избрани са тези, които имат планова подготвеност, позволения за градеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Условието е Министерство на регионалното развитие да финансира 50% от цената им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни елементи – първото заплащане ще е до 10 работни дни след сключване на съглашение и второто през месец декември 2022 година

За всяка община е включен по един обект, посочен като най-съществен от локалната администрация. По изключение, поради бедствената обстановка, ще бъдат финансирани два обекта в община Карлово – реорганизация и рехабилитация на два общински пътя и водопроводните мрежи в обитаемоте места, част от направленията и в обсега на общинските пътища.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР