Над 3,7 милиона лева отпускат на 4 общини Националният щаб

...
Над 3,7 милиона лева отпускат на 4 общини Националният щаб
Коментари Харесай

3,7 милиона лева отпускат за щетите след наводненията в 4 общини

Над 3,7 милиона лв. отпускат на 4 общини Националният щаб за отбрана при наводнения, управляван от вътрешния министър Христо Терзийски. Средствата са за възобновяване на вредите след наводненията в Костинброд, Столична община, Лъки и Гоце Делчев. Това заяви министърът на Министерство на вътрешните работи и ръководител на Националния щаб за отбрана при наводнения Христо Терзийски.

По думите му още през днешния ден е направена ревизия в Лъки и е отправена поръчка за подсилване на срутище край село Дряново. За него са планувани 476 хиляди лева

По искане на кмета на община Лъки, са евакуирани няколко фамилии, чиито жилища попадат в територията на сриването на земни маси, изясни още вътрешният министър.

Пътят сред селата Манастир и Крушево ще бъде ремонтиран за към 480 хиляди лева

В Община Гоце Делчев ще бъде построена подпорна стена за подсилване на река Туфча.

В Столична община незабавно ще бъде почистено речното корито на река Искър за обезпечаване на пропускателна дарба в сектора под бент. " Панчарево ".

За Костинброд са отпуснати средства за три неотложни спешни ремонта и едно възобновяване на фонтан.

Предстои окончателното решение за отпуснатите средства да бъде гласувано на среща на Министерския съвет. Останали кметства и общини също могат да подават заявки за държавно финансиране при вреди от наводненията към Комисията за възобновяване и подкрепяне.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР