Над 3,6 млрд.лв. ще бъдат вложени за развитие на българските

...
Над 3,6 млрд.лв. ще бъдат вложени за развитие на българските
Коментари Харесай

Европейската комисия одобри Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

Над 3,6 млрд.лв. ще бъдат вложени за развиване на българските райони

Европейската комисия утвърди Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година, ръководена от Министерството на районното развиване и благоустройството. В интервала на осъществяване ще бъдат вложени над 3,6 милиарда лева за развиване на българските райони. Предвидени са начинания за градско инфраструктурно развиване с акцент „ зелени вложения “ на териториите на 10-те най-големи града в България, както и планове за интегрирано териториално развиване в районите за обмисляне от равнище 2. 

Планираните ограничения надграждат резултатите по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година и са предпочитано ориентирани към интегрирани териториални вложения за възобновяване и рационализация на пътна, просветителна, здравна, икономическа, обществена и културна инфраструктура, енергийна успеваемост и устойчива градска подвижност, развиване на туризъм и спорт, поддръжка за зелена градска среда и привлекателни публични пространства. За реализиране на интегриран резултат допълващо финансиране ще обезпечават още пет от утвърдените стратегии за България. Те са в региона на развиване на човешките запаси, обучение, просвета, конкурентоспособност и околна среда.

Програмата се основава на метода „ отдолу-нагоре “ и търси засилен междусекторен и междуинституционален разговор и съгласуваност, както и подсилване на локалния и районен потенциал за ръководство и вложение на средствата от Европейски Съюз. За реализация на плановете ще бъде значимо основаването на сполучливи партньорства сред разнообразни заинтригувани страни на локално равнище – обществен, частен бранш и неправителствени организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР