Над 3.5 тона стъкло и близо 500 кг пластмаса събра

...
Над 3.5 тона стъкло и близо 500 кг пластмаса събра
Коментари Харесай

Над 3.5 тона стъкло и 500 кг пластмаса събра RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ

Над 3.5 тона стъкло и близо 500 кг пластмаса събра акцията на организацията за разделно събиране на боклуци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка " Юнак " за предаване на рециклируеми боклуци " RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ ".

Всеки, предал 10 кг стъклени боклуци или 2 кг пластмасови боклуци получи пропуск за гратис каране на кънки на пързалка " Юнак ", като талонът може да се употребява когато и да е от дейния интервал на пързалката. Над 400 души се включиха в самодейността, като с изключение на софиянци, в акцията, да предадат стъкло и пластмаса особено дойдоха и хора от други градове. Такива бяха учениците, водени от двете преподавателки на 8 и 10 клас на " ПГ " В. Пеев " в Своге, които пристигнаха с трен и откакто предадоха отпадъците си, незабавно влязоха на пързалката.

" За следващ път спортът, здравословният метод на живот и опазването на природата застават един до друг посредством самодейностите на ЕКОПАК. Ние имаме вяра, че това е наша задача и сме щастливи, че със съдействието на множеството ни сътрудници, съумяваме да я изпълним. Големият интерес към акцията RE - спортувай - ЕКО КЪНКИ ни стимулира да продължим да събираме стъкло и пластмаса на пързалка " Юнак " и да мислим за още сходни начинания ", съобщи изпълнителният шеф на ЕКОПАК България Александър Урманов.

След сполучливата акция " RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ ", ЕКОПАК България и пързалка " Юнак " взеха решение тя да продължи до края на сезона. На касата на пързалката към този момент е ситуиран пункт, на който още веднъж против 10 кг стъклени боклуци или 2 кг пластмасови се получава ваучър за безвъзмездна сесия каране на кънки. Билетът ще важи от 10 до 18 часа в работни дни.

Пързалка " Юнак " за поредна година работи отговорно към запазване на околната среда и събира отпадъците си разделно със съдействието на ЕКОПАК.

През 2022 година бяха осъществени акциите " RE-спортувай: Стъкло за кънки " и RE-спортувай: " Детски фестивал на преработването ".

Ледената пързалка " ЮНАК " се намира до метростанция стадион " Васил Левски ". Тя е правоприемник на именитата пързалка " Дружба ", която не беше отваряла порти от близо 30 години преди през 2018 година още веднъж да проработи за гости.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР