Над 3,5 милиона граждани на ЕС са подали молби за

...
Над 3,5 милиона граждани на ЕС са подали молби за
Коментари Харесай

Над 3,5 млн. граждани на ЕС са поискала да останат във Великобритания

Над 3,5 милиона жители на Европейски Съюз са подали молби за оставане във Англия, употребявайки процедура, стартирана след референдума за Брекзит, съобщи ДПА, като цитира изказване на английското държавно управление.

Това число е близо до общия брой на европейските жители, за които се смяташе, че обитават непрекъснато във Англия през юни 2016 година, когато британците утвърдиха излизането си от Общността на референдум. Това значи, че не е имало всеобщо овакантяване на европейци от Обединеното кралство, както предричаха доста политици и медийни коментатори.

Има ли нещо ново, което би трябвало да знаят българите поради Брекзит и COVID-19?

Крайният период за подаване на молбите изтича на 30 юни 2021 година, означи английското вътрешно министерство.

,,Гражданите на Европейски Съюз са част от нашето общество ", акцентира Кевин Фостър, парламентарен заместник-държавен секретар по въпросите на имиграцията към вътрешното министерство.

,,Те са наши другари, родственици и съседи, те обогатяват нашата просвета и общественост ", добави той.

Фостър акцентира, че държавното управление възнамерява да показа през днешния ден пред Народното събрание оферти за промени в разпоредбите за имиграция. Някои от тях ще разрешат по-лесно оставане във Англия за "жертви на домашно принуждение или на малтретиране ". Други промени ще разрешат на членове на фамилиите на английски жители или на живеещи в Северна Ирландия жители на Англия и Ирландия да могат да аплайват за оставане във Англия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Англия напусна публично Европейски Съюз на 31 януари, напомня ДПА. Премиерът Борис Джонсън даде обещание да завърши договарянията за бъдещите връзки сред Лондон и Брюксел до края на годината. Според доста анализатори спазването на този краен период беше невероятно даже преди пандемията от ковид да принуди договарящите да се срещат по видеоконферентна връзка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР