Над 2700 проверки през празничните Великденски дни за опазване на

...
Над 2700 проверки през празничните Великденски дни за опазване на
Коментари Харесай

Над 2700 проверки през Великденските дни за опазване на горските територии

Над 2700 инспекции през празничните Великденски дни за запазване на горските територии за направили чиновниците на държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите. В резултат на контрола за формирани 31 акта и 5 констативни протокола.

В интервала сред 22-и и 25-и април чиновниците в държавните предприятия са осъществили 1 193 инспекции. Инспектирани са 504 обекти за рандеман на дървесина, 389 транспортни средства, 63 ловци, 7 рибари и 230 други физически лица. Съставени са 21 акта по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 15 пространствени кубически метра дърва и 100 кг. недървесни горски артикули, каруци – 2 броя и един моторен триони.

През същия интервал 80 екипа горски инспектори на Регионалните дирекции по горите са направили 1545 инспекции на територията на цялата страна. Под надзор са минали повече от 100 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 160 обекта за рандеман на дървесина, близо 640 транспортни средства, 645 физически лица, ловци и рибари. В резултат на осъществените действия по надзор върху опазването на горските територии и дивеча, за интервала чиновниците на РДГ са съставили общо 5 констативни протокола и 10 акта за открити нарушавания на Закона за горите. Задържани са 2 кубика дърва за огрев, каруца, моторен трион, принадлежности за дърводобив и 1 женски доблестен елен /кошута/.

На 23.04.2022 година, след получен сигнал на единния европейски номер за незабавни повиквания 112, чиновници на РДГ Пловдив, взаимно със чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Асеновград са направили инспекция в землището на с. Врата, община Асеновград. Установено е, че на поляна е обособено нерегламентирано място за поддържане на дивеч, на което е отстреляна бременна кошута. Проверяващите са претърсили три околни здания, намиращи се наоколо до мястото на отсрела. В две от постройките е намерено нелегално предпазване на общо 15 ловни трофея – 13 бр. от сръндак и 2 бр. от дива коза.

От чиновниците на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Асеновград са арестувани две физически лица и отстреляния дивеч, формирано е произвеждане и е назначена експертиза на отстреляната кошута. Работата по случая продължава.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР