Над 2700 деца са в регистъра за осиновяване у нас,

...
Над 2700 деца са в регистъра за осиновяване у нас,
Коментари Харесай

В регистъра за осиновяване у нас са 2700 деца

Над 2700 деца са в регистъра за осиновяване у нас, а утвърдените кандидат-осиновители са с над хиляда по-малко. Владислава е дизайнер на бижута. Отскоро работи с осиновители и деца. Също неотдавна е майка на две прелестни деца близнаци - момче и момиче. „ В момента са на година и 8 месеца и са най-сладките деца на света просто. Няма, няма такива. Аз съм извънредно признателна на биологичните им основатели за това решение, тъй като в случай че те не си бяха оставили децата, ние нямаше да имаме това благополучие и невероятния късмет да сме родители”, споделя тя пред bTV.

Отскоро във Варна и София има безвъзмездни психотерапевтични групи за осиновени.

„ Аз самата съм осиновена и извървях един много дълъг личностен път на осъзнаване и на промяна на фокуса на моята персонална история, тъй като в огромна част от осиновените живее едно чувство за изоставеното дете”, показва специалистката Дора Прангаджийска.

Годишно у нас се осиновяват към 700 деца. В момента се приготвят промени в Семейния кодекс, които да усъвършенстват законодателството. Обсъжда се въвеждането на горна възрастова граница на осиновителите, разкриването на тайната на осиновяването и изискванията за регистриране на децата в регистрите.

„ Мисли се по какъв метод фактически да бъде усъвършенствана и активността на настоящите препоръки по осиновяване, в които се развива процедурата на национално осиновяване, на съвет по интернационално осиновяване, с цел да стане оптимално транспарантна процедурата и да няма такива обвинявания, че фактически има някакви подозрения за корупция”, съобщи Камелия Николова от Главна дирекция "Контрол по правата на детето " – ДАЗД.

За последните 5 години у нас са осиновени съвсем 4 хиляди деца./БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР