Над 270 събития, в които ще участват най-малко 22 000

...
Над 270 събития, в които ще участват най-малко 22 000
Коментари Харесай

НДК готов да посрещне 22 хил. делегати за 270 събития през европредседателството

Над 270 събития, в които ще вземат участие минимум 22 000 делегати ще има по време на започващото от началото на идната година българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, заяви пред публицисти през днешния ден отрасловият министър за председателството Лиляна Павлова. Заедно с министъра на културата Боил Банов тя сподели на публицисти ремонтирания НДК, където ще се провеждат по-голямата част от събитията, свързани с Председателството.

В сряда, 20 декември, Павлова ще внесе в Министерски съвет окончателния вид на календара със събитията по време на нашето председателство.

Пленарните съвещания ще се организират в Зала 3 - тя е неповторима и все още няма по-добра за сходен тип събития в цяла Европа, похвали се Павлова.

Зали 7, 8 и 9 ще са за работни срещи и съпътстващи събития. В зала 8 има 6 кабини за превод, които дават отговор на всички на-съвременни механически условия, уточни Павлова. В Зала 9 няма да има кабини, тя ще се употребява за по-неформални и така наречен " креативен срещи ", на които даже гостите ще се настаняват да седят на пода, сподели Павлова.

Пресцентърът ще е в зала 6, в която има 260 седящи места, а в прилежащите фоайета и стаи ще има още места за работа на публицистите. В зала 4 ще има още 40 работни места за медиите. Ръководството на НДК се е погрижило да има осем радио и пет телевизионни кабини. Наблизо ще има място и за кафе и излаз към терасите, където ще може да се пуши.

Най-голямата зала на НДК - зала 1 остава свободна и ще се употребява за други прояви. Коридорите към дрешниците и ескалаторите от Зала 1 обаче ще се охраняват и достъп до другите елементи на НДК няма да има. Само за охранителните действия и техника са изхарчени 12 милиона лв.. В защитата на НДК ще се включат НСО, полиция и жандармерия.

Официален вход за VIP гостите ще е А6, делегатите ще минават през вход А4, а публицистите ще влизат от вход Б2.

Общо, за ремонта на НДК бяха изхарчени 45 милиона лв., заяви министър Банов и посочи, че главен ремонт на постройката не е юридически от десетилетия. 

За VIP гостите са планувани и оборудвани жилища и стаи, където ще могат да почиват и да вършат срещи " на четири очи ". Бившата Зала 10 е преустроена за " работни обеди " на тези VIP посетители. Тя може да събере 68 души и е снабдена и с кабини за превод. Придружаващите делегации ще могат да обядват в пространствата на някогашния ресторант " Скай Плаза ".

Ръководството на НДК е възстановило за Председателството и " кухнята - майка " на комплекса, която е работила единствено на 13-я конгрес на Българската комунистическа партия и в този момент ще обезпечава кетъринг за всички посетители. На 6 януари в зала 9 на НДК посетители на Председателството ще са група надарени деца, а първата от 32-те срещи на високо равнище се чака да е на 11 и 12 януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР