Над 27 млн. лв. са внесените чрез ПОС терминал на

...
Над 27 млн. лв. са внесените чрез ПОС терминал на
Коментари Харесай

Над 27 млн. лв. са платени чрез ПОС терминал в НАП Русе през 2023г.

Над 27 млн. лева са импортираните посредством ПОС терминал на Национална агенция за приходите във Русе налози (над 14 млн. лева.) и осигуровки (над 13 млн. лева.) през 2023 година, оповестяват от офиса на приходната организация. Това е с над 40 % повече, в сравнение с през 2022 година

Заради покачвания интерес от страна на клиентите към този способ на заплащане, на всяко гише в салоните за обслужване на клиенти има устройство, което е разполагаем на данъкоплатците, посетили офиса.

От Национална агенция за приходите Русе припомнят, че от октомври 2023 година заплащанията към приходната организация се правят по нови банкови сметки. Всяка от тях е предопределена за погасяване на несъмнено обвързване: налози, социално–осигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на наложително събиране от обществен реализатор. Гражданите и сдруженията от цялата страна внасят по избраната сметка съответния тип обвързване, без значение към коя конструкция на Национална агенция за приходите са регистрирани по непрекъснат адрес или адрес на ръководство.

Чрез физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация, както и посредством виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, клиентите заплащат без такса. Необходима е банкова карта, а преводът се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на лицето, вместо след 24 часа, както е при обичайните банкови преводи. При нужда, след заплащането клиентът на момента може даже да получи уверение от Национална агенция за приходите за липса на отговорности.

Изключение има единствено при внасянето на отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или отговорности в развой на наложително осъществяване, защото те изискват спомагателна обработка и разпределението им лишава повече време, обръщат внимание от Национална агенция за приходите.

От Национална агенция за приходите Русе припомнят, че заплащането на отговорности онлайн става както с ПИК, по този начин и с електронен автограф.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР