Над 27 000 лекари и медицински сестри са се заразили

...
Над 27 000 лекари и медицински сестри са се заразили
Коментари Харесай

Почти 30 000 лекари и сестри са се заразили с коронавирус за месец в Италия

Над 27 000 лекари и медицински сестри са се заразили за последния месец с ковид в Италия и това се отразява доста тежко на здравната система. Това съобщи в ефира на телевизионното токшоу " Агора " специфичният консултант на министерството на опазването на здравето проф. Валтер Ричарди, представен от организация АНСА.

В момента лечебните заведения в цяла Италия са под необикновен напън. Само за последния месец са се заразили 27 000 представители на медицинския личен състав, това прави по 900 души дневно. С тези темпове скоро никой няма да може да бъде лекуван, показва той. Експертът упорства всякакво придвижване на популацията да бъде лимитирано единствено до случаите, когато то в действителност е наложително.

Общо по данни на професионалните обединявания на медиците от началото на пандемията от затруднения от ковид са умряли над 200 лекари.

От началото на пандемията в цяла Италия са се заразили 1,4 милиона души, а броят на жертвите доближи до съвсем 50 000. Понастоящем в болница се лекуват 34 000 пациенти, а в интензивни отделения са 3800.

Над 66 000 случая на заразяване на работното място с ковид са регистрирани в Италия за октомври, заяви профилираната в региона на трудовите злополуки застрахователна компания ИНАИЛ, представена от АНСА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР