Над 260 водоема в страната са за ремонт с предплатен

...
Над 260 водоема в страната са за ремонт с предплатен
Коментари Харесай

Държавата мисли как да си върне 3 млн. лева от аванси за ремонт на 52 язовира

Над 260 водоема в страната са за ремонт с предплатен задатък, само че нито един не е приключен и признат с Държавно-приемателна комисия. Това съобщи икономическият министър Богдан Богданов пред Комисията за икономическа политика и нововъведения, оповестява БНР.

Той уточни, че междуведомствен екип от представители на Министерството на стопанската система и Министерство на районното развиване и благоустройството ще ревизират дейностите по строителството на язовири, което е декларирано по документи, само че не е ясно дали фактически е направено.

Общо 267 са. Собствениците на 52 от тях - най-вече общини, обаче след това са се отказали. По този метод остават 216 водоема, от които нито един не е приключен и признат, съгласно закона. С експертна комисия от Държавната консолидационна компания са признати 10 водоема, само че те не са узаконени. Богданов изясни, че сега се разисква по какъв начин да се случи това.
 Определени са язовирите за ремонт
Определени са язовирите за ремонт

Осигурено е финансиране

Той уточни и още един проблем - по какъв начин сумите, които са разплатени, само че работата не е била свършена, да бъдат възобновени на страната.

В случая с въпросните 52 язовира, за които страната е платила предплатено проектирането и инвеститорския надзор и контрол, само че по-късно притежателите са отказали те да бъдат ремонтирани, става въпрос за над 3 милиона лв..

Министърът заяви и за средства, отпуснати от бюджета за ремонт на язовирите, само че ориентирани по напълно разнообразни планове.

" Ремонт създаване на различен водопровод в Перник, два дрона са купени, с цел да се следят язовирите, също по този начин профилирани и скъпи военни дронове. Имаме едни платени застраховки, които също са непозволени и би трябвало да забележим по какъв начин тези пари да се възстановят ", даде образец той.
 Министър Шишков даде язовир Тополово 2 за образец по какъв начин страната си е разрешавала да строи нелегално
Министър Шишков даде язовир Тополово 2 за образец по какъв начин страната си е разрешавала да строи нелегално

Незаконно строителство откри той и на пътя сред Смолян и Лъки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР