Над 26% е разминаването между данните на Комисията за регулиране

...
Над 26% е разминаването между данните на Комисията за регулиране
Коментари Харесай

Кабелните оператори минават изцяло в сивия сектор

Над 26% е разминаването сред данните на Комисията за контролиране на известията и тези на пипълметричните компании за броя на семействата с кабелна, сателитна или IPTV телевизионна услуга. Това демонстрира погрешни данни, подадени от операторите или минаване напълно в сивия бранш, пишат от „ Музикаутор ”, „ Профон ” и АБРО, оповестява бТВ.

Те показват, че в показания през вчерашния ден годишен отчет на КРС за 2016 година клиенти на тв оператори са 60,8% от семействата, до момента в който национално представителни проучвания, измежду които – и това на „ ГАРБ Аудиенс Межърмент България ” АД, дават 87%.

Според сдруженията за ръководство на авторските права и асоциацията на радио и телевизионните оператори, общественият указател на регулатора и отчетите му не отразяват действителното състояние на пазара.

„ Защо са значими тези данни? Абонатите заплащат на кабелните оператори за телевизионните стратегии, които получават. С част от тези доходи кабелните оператори заплащат на правоносителите – телевизионни организации, продуценти, създатели и реализатори на музика. Тези доходи следва да регистрират и пред органите на Национална агенция за приходите. Повече от 26% от тези доходи остават скрити и ощетяват правоносителите, страната и обществото ”, се показва в позицията.

Авторите допълват, че на пазара се основава нелоялна конкуренция и е належащо КРС, Съвет за електронни медии, Национална агенция за приходите и културното министерство да получат засилени пълномощия за надзор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР