Над 26 000 украинци, от които 15 000 военни, са

...
Над 26 000 украинци, от които 15 000 военни, са
Коментари Харесай

Над 26 000 украинци са заведени като изчезнали, откакто Русия нахлу в Украйна

Над 26 000 украинци, от които 15 000 военни, са заведени като изчезнали, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през февруари предходната година, заяви през днешния ден украинското държавно управление, представено от Франс прес.
" От тях 11 000 са цивилни и към 15 000 са военни ", съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Леонид Тимченко по националната телевизия.
Става дума за хора, които са безвестно изчезнали по отношение на военните дейности, в това число и териториите, които се намират под съветска окупация, сподели пред Франс прес говорителката на украинското вътрешно министерство Мариана Рева.
Информацията, с която разполага вътрешното министерство, се отнася единствено за украинците, чиито персонални данни са " тествани публично ", като се прави уточнението, че в реалност броят на безвестно изчезналите може да е и по-голям. Рева посочи, че инспекциите не престават.
Украйна не разкрива общия брой на жертвите си във войната с Русия. Украинските управляващи всекидневно оповестяват за цивилни жертви при съветски офанзиви, само че броят на загубите измежду военнослужещите не се оповестява, отбелязва Франс прес.
Неотдавна в. " Ню Йорк таймс " разгласява свои калкулации, според които от началото на съветската инвазия са убити 70 000 украински военни, а сред 100 000 и 200 000 са ранени. Американският ежедневник написа, че се базира при изчисленията си на данни, получени от американски представители, поискали да останат анонимни.
От началото на съветската инвазия в Украйна са били оповестени за изчезнали 1214 деца, се споделя в изказване във " Facebook " на пресслужбата на канцеларията на украинския омбудсман, представена от агенция Укринформ.
" Според държавния уебсайт за търсене на деца - " Деца на войната " към днешна дата 1214 деца в Украйна се водят изчезнали ", заяви пресслужбата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР