Над 26 000 жители на германския град Падерборн са евакуирани

...
Над 26 000 жители на германския град Падерборн са евакуирани
Коментари Харесай

Полицията евакуира 26 000 жители на германски град заради бомба


Над 26 000 поданици на немския град Падерборн са евакуирани поради неутрализиране на бомба от времето на Втората международна война /1939-1945 г./.

Британската бомба с тегло 1,8 тона е открита в двора на къща преди седмица и половина. Тя се е намирала на дълбочина 80 см, затова детонацията може да докара до огромни опустошения.

Властите оповестиха евакуация в радиус от 1,5 км от бомбата. Сред подлежащите на евакуация институции са две лечебни заведения, няколко дома за възрастни хора и университет. Освен това, жителите на обособени региони на историческия център на града също би трябвало да изоставен своите домове.

Организирани са краткотрайни укрития за евакуираните. Полицията, пожарните, чиновниците на незабавните служби и над 1000 доброволци наблюдават за това хората да изоставен рисковата зона.

Ежегодно на територията на Федерална Република Германия се обезвреждат към 5,5 хиляди невзривени муниции. На територията на страната са останали хиляди сходни. По време на Втората международна война над Германия са пуснати над 2 милиона бомби, към 5% от тях, т.е. 100 000, не са се взривили. /ДПА и РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР