Над 2528 хектара гъста горска растителност е изгоряла до момента

...
Над 2528 хектара гъста горска растителност е изгоряла до момента
Коментари Харесай

Над 2500 хектара гори са изгорели в Националния парк Дадия в Североизточна Гърция

Над 2528 хектара гъста горска растителност е изгоряла досега при пожара в най-важния предпазен хабитат в Гърция, намиращ се североизточната област Еврос, оповестява в. " Катимерини ", като отбелязва, че пожарът продължава четвърти следващ ден.

Огънят е провокирал огромно екологично злополучие в региона, който е дом на десетки типове животни и към 4000 типа растения и е най-големият обект по програмата " Натура 2000 " в Гърция и един от най-важните в Европа.

Същевременно други към 1709 хектара растителност са изгорели при пожара в региона Ватера на източния егейски остров Лесбос.

Днес беше осъществена превантивна евакуация на хората с респираторни и двигателни проблеми от село Лефкими в Националния парк Дадия, оповестиха локалните управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 320 пожарникари със 75 пожарни коли и 13 наземни екипи, асистирани от 10 водоразпръскващи самолета и 13 хеликоптера, не престават да се борят с пожара.

Същевременно се оповестява, че пожарите в южната част на остров Лесбос и в региона Илия в северозападната част на полуостров Пелопонес като цяло са овладени.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР