Над 2500 украинци, сред които и много цивилни, са в

...
Над 2500 украинци, сред които и много цивилни, са в
Коментари Харесай

Над 2500 украинци са в руски плен

Над 2500 украинци, измежду които и доста цивилни, са в съветски плен. Това заяви Ирина Верешчук, вицепремиер и министър за реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии в изявление за BBC News Ukrainian, представено от Ukrinform.

" Говорим за 2500 пандизчии. Хората остават в плен, а най-лошото е, че там има цивилни. Цивилни не бяха освободени при няколко следващи замени ", акцентира вицепремиерът. Според Верешук Русия би трябвало да се върне, а не да разменя цивилните, измежду които има доста дами.

„ Много дами остават в плен. Ако смятате, че 131 дами са напуснали Азовстал, тогава си представете какъв брой дами в този момент са в плен. Само няколко се върнаха. Жените би трябвало да бъдат освободени. Третират се извънредно. Руснаците ги малтретират, бият нашите дами, те изтезават нашите дами. Светът не би трябвало безмълвно да гледа по какъв начин нашите дами са убивани в пандиза ", означи Верешук.

Вицепремиерът акцентира, че украинските мъже към момента имат опция да изоставен краткотрайно окупираните от Русия територии. " Възможност за овакантяване има. Всяка вечер получавам статистика. Заминават и мъже, и дами. Мъжете отпътуват през Василевка - т.е. всичко е допустимо. Всеки ден от краткотрайно окупираните територии отпътуват 1200-1600 души ", добави Верешук.

Тя прикани жителите на краткотрайно окупираните територии да заобикалят присъединяване в псевдореферендуми, проведени от Русия, с цел да не оказват помощ да бъде легализирано беззаконието на Москва във краткотрайно окупираните територии.

На 21 септември в границите на размяната на пленници повече от 200 украински бранители, в това число 124 офицери, както и 10 чужденци, бяха върнати от съветски плен. Депутатът Виктор Медведчук, обвинен в държавна измяна, и 55 съветски бойци бяха предадени на Москва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР