Над 2500 жители на пристанищния град Мариупол са били убити

...
Над 2500 жители на пристанищния град Мариупол са били убити
Коментари Харесай

Цивилните жертви в Мариупол вече са над 2500


Над 2500 поданици на пристанищния град Мариупол са били убити от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, съобщи Ройтерс, базирайки се на телевизионно изявление на консултант на украинския президент.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2463
Съветникът изясни, че цитира информация от градската администрация на Мариупол и упрекна съветските сили, че са попречили на филантропични помощи да доближат до обкръжения град в неделя. Русия от своя страна твърди, че не взима под прицел цивилни.

Украинската вицепремиерка Ирина Верешчук заяви, че през днешния ден ще бъде изработен опит за евакуация на блокирани цивилни през 10 " филантропични коридора ", в това число от градове покрай столицата Киев и в източната Луганска област.

Отново ще се опитаме да деблокираме филантропичния ескорт, пренасящ храна и медикаменти към (Мариупол) от Бердянск (в югоизточната част на Украйна), сподели тя във видеообръщение.

Същевременно един от ръководителите на националните милиции на самообявилата се сепаратистка Донецка национална република, Едуард Басурин, съобщи за съветската телевизия, че украинските въоръжени сили са почнали интензивно да обстрелват жилищни квартали на Донецк. Той сподели, че се нанасят удари по трафопостове и електроснабдителната мрежа.

,,Ако няма електричество, както разбирате, към този момент няма и всичко останало - вода, отопление``, съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР