Над 250 стопани на кучета в София са проверени през

...
Над 250 стопани на кучета в София са проверени през
Коментари Харесай

Съставиха 10 акта на стопани на кучета в София през януари

Над 250 стопани на кучета в София са тествани през януари. Проверките се вършат както по график, по този начин и след тъжби на жители за проблеми при разходките на кучетата в столичните паркове и градини, междублокови пространства и други публични места, съобщават от Столичния инспекторат. 

От там обясниха, че инспекциите са обхванали парковете „ Гео Милев “, „ Заимов “, „ Горска просвета “, „ Борисова градина “, „ Южен парк “, „ Северен парк “, „ Западен парк “, „ Братска могила “, градинка „ Алжир “, градина „ Св. Троица “ и други.

От инспектората наблюдават за паспорт на животното, микрочип, водене на мотив и с намордник за огромните и нападателни породи кучета, разхождане на избраните от кметовете на региони места, разчистване след животното. Част от инспекциите са дружно с екипи на Общинска полиция и районните администрации, показват още от инспекторатът. 

От началото на месец януари са формирани 10 акта и са дадени наставления за недопускане на нарушавания. Актовете са формирани на стопани на четириноги, поради водене без мотив и породени произшествия с кучета. Установените нарушавания са според условията на Закона ветеринарномедицинската активност. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР