Над 250 представители на туристическата индустрия от 15 държави ще

...
Над 250 представители на туристическата индустрия от 15 държави ще
Коментари Харесай

Представители на 15 държави ще вземат участие в изложението Ваканция и спа експо в София

Над 250 представители на туристическата промишленост от 15 страни ще вземат участие в откриващото се през днешния ден интернационално туристическо ревю " Ваканция и спа експо " в Интер експо център, оповестиха уредниците му " Прим експо ". Форумът, който ще продължи до 17 февруари, е под егидата на Министерството на туризма.

 

Броят на изложителите отбелязва растеж повече от два пъти спрямо 2022 година Тридесет на 100 от участниците са български и задгранични туроператори и организации, 40 на 100 - дестинации, включително национални туристически организации, туристически райони и общини, 10 на 100 са фирмите, предлагащи нови технологии, хотелите и комплексите – 12 на 100, към 6 на 100 заема съпътстващата промишленост.
 
Големи български туроператори ще показват новите си стратегии за идната година, а общините и туристическите региони - локалните атракции, културните обекти, фестивалите, кулинарните и винените дестинации.

 

За първи път през 2023 година в ревюто ще взе участие Националният туристически ръб на Алжир, компании от Литва, Мавриций, Малдиви и Перу, оповестиха уредниците му.

 

Акцентите в програмата на " Ваканция и спа експо " ще бъдат устойчивостта, новаторските технологии и различни практики, които усъвършенстват преживяването на клиентите, ролята на атракциите, културните събития и фестивали за развиването на дестинациите, идеята на положителната публицистика в туризма и други
 
В рамките на ревюто са планувани няколко кръгли маси. " 1001 аргументи да работиш в туризма " е тематика на днешната полемика, проведена от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА). Също през днешния ден ще се състои годишната среща на Националния ръб по туризъм (НБТ). Срещата се чака да бъде открита от служебния министър на туризма Илин Димитров, ръководителя на Комисия за отбрана на потребителите Стоил Алипиев и от изпълнителния шеф на НБТ Полина Карастоянова. Сред дискусионните на форума тематики са: опциите за туристическия бизнес по Плана за възобновяване и резистентност, бранд концепцията на България: известност и конкурентоспособност, маркетинговата и рекламната стратегия за летния сезон. Ще бъдат разисквани също и положителните практики и отбрана правата и сигурността на потребителите в туризма.

 

Туристическият брандинг на дестинациите и ролята на атракционите и фестивалите като запас за развиването на туризма ще са във фокуса на полемиките през втория ден на ревюто. Обединение " Бъдеще за туризма " провежда конгрес на тематика " Кризата за фрагменти при туроператорите ", а Министерството на туризма – полемика за устойчивия туризъм.

 

Три дни изложителите – национални и районни туристически организации, туроператори, организации, туристически дестинации, хотели и туристически центрове, атракции, места за спа и здравен туризъм, винарски райони, събития и фестивали, снабдители на технологии и хотелиерско съоръжение, представители на медии – ще се срещнат с професионални гости, както и с фенове на пътешествията, които търсят своето последващо прекарване.

 

В международен проект туристическата промишленост се разраства макар световните рецесии и упованията са скоро да доближава равнищата от 2019 година, а през 2023 пътуванията ще се удвоят, съгласно прогнозите на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), акцентират уредниците на ревюто. Въздействието на тази наклонност не подминава и България, където пътуванията също бележат растеж, което обуславя и по-големия интерес на локални и интернационалните компании към ревюто, а участниците и посетителите ще получат пряк достъп до нови пазари и извънредни предложения за пътешестване в разнообразни дестинации от целия свят.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР