Над 250 хиляди самоосигуряващи се лица могат да бъдат глобени,

...
Над 250 хиляди самоосигуряващи се лица могат да бъдат глобени,
Коментари Харесай

Депутатите от партия Воля внасят спешни законови промени в закона за ДДС

Над 250 хиляди самоосигуряващи се лица могат да бъдат санкционирани, в случай че не съумеят да подадат своите заявления по електронен път, сигнализираха депутатите от партия " Воля ". Те внасят незабавни законови промени в закона за Данък добавена стойност против тези на ГЕРБ.

През 2017 година са подадени близо 500 000 заявления от физически лица, като половината от тях са подадени по електронен път. Така близо 250 000 души, които са ги подали на ръка, занапред би трябвало да се приготвят в доста къс период, с цел да си подадат декларациите по новото условие – това да стане по електронен път. Депутатът от партия " Воля “ Дора Христова припомня, че това са самоосигуряващи се лица, които упражняват свободна специалност – занаятчии, тютюнопроизводители и земеделци:

Ако не си подадат декларацията. Те търпят глоба. Ние сме обезпокоени, че ще се появи нова сива специалност в тези дребни места и те ще би трябвало да си заплащат на медиатори 40-50 лв. да ги обслужват, защото те няма да имат такава опция. Отпада и отстъпката от 5%, което значи, че тези 250 000 души, които си подават по електронен път заявления, ще бъдат лишени от това право.

Партия " Воля упорства " и за напълно нов закон и за кешовите разплащания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР