Над 250 000 посетители от цялата страна се очакват на

...
Над 250 000 посетители от цялата страна се очакват на
Коментари Харесай

Над 250 000 посетители се събират на Национален събор на овцевъдите край Петропавловския манастир

Над 250 000 гости от цялата страна се чакат на дванадесетото издание на Националния събор на овцевъдите от 24 до 26 май край Петропавловския манастир до град Лясковец, заяви Радио „ Велико Търново “.

Най-голямото и атрактивно пролетно събитие ще събере на едно място представители на сектора, фенове на българския фолклор и феновете на здравословните фермерски храни .

Събитието се провежда от 2011 година насам от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ и Фондация „ Наследство в бъдещето “, със съдействието на Министерството на земеделието и храните на Република България и поддръжката на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.

На повърхност от 1300 кв. м., в най-мащабното ревю на чистопородни животни , ще бъде показано разнообразието на автохтонни, локални и редки породи овце и кози отглеждани у нас.

В три профилирани зони животновъди ще покажат селектирани животни от над 30 породи . Край Петропавловския манастир ще има ревю на селскостопанска техника, съоръжение, фуражи, профилирана литература и лекарства за отглеждането на животни .

Ще могат да се видят изложения на пастирски кучета, елитни коне, магарета , както и редки животни – камили, лами, алпаки и други

Фермери от цялата страна ще мерят сили в атрактивни надпревари по ръчна стрижба и доене .Отново ще се търсят козите с най-дълъг косъм, а на 26 май, неделя, от 11:00 ч. ще е с ъстезанието за най-тежък коч с премия от 1000 лв..

Цвета Галунова е гражданска квота в листата за Народно събрание на Българска социалистическа партия 4-ти МИР Велико Търново

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР