Над 25 млн. евро са предвидени по новия програмен период

...
Над 25 млн. евро са предвидени по новия програмен период
Коментари Харесай

Дават 25 млн. € за по-добри условия в затворите

Над 25 млн. евро са планувани по новия програмен интервал на Норвежкия финансов механизъм за възстановяване на изискванията в пандизите, повишение потенциала на чиновниците, работещи в бранша и за реинтеграция на лишените от независимост.

Сред заложените цели са създаване на пилотен затвор с образователен център към него, основаване на преходни отделения или така наречен half way houses за акомодация на пандизчии, на които им следва освобождение, ремонт на затвори и арести, написа "Дарик ".

Предвидено е такива преходни отделения да бъдат обособени към затворническите общежития към пандизите в Пловдив, Бобов дол и Бургас, а пилотният затвор, към който ще бъде построен и образователен център, да бъде в Кремиковци.

Производственият завод към Пазарджишкия затвор да стане обучителен център за подкрепяне реинтеграцията на лишените от независимост след тяхното освобождение, е заложено в програмата. И още: да бъде построен нов арест и пробационна работа в Петрич, да се ремонтират пандизите в Пловдив и Бобов дол, а във Враца да бъде преустроено ново общежитие от открит вид.

През предишния програмен интервал Норвежката страна отпусна над 10 млн. евро, с които беше построено затворническото общежитие в Дебелт към пандиза в Бургас, ремонтираха се пандизът в Стара Загора, общежитието в Разделна към Варненския затвор, яслата и медицинският център в Сливен, кухните в пандизите в Бургас и Ловеч, където се обнови и болничното заведение, в Шумен се построи нов арест, а Учебният център за чиновници в Плевен бе реновиран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР