Над 25.7 млрд. лева са приходите, постъпили в Националната агенция

...
Над 25.7 млрд. лева са приходите, постъпили в Националната агенция
Коментари Харесай

НАП се похвали, че е събрала с 4 млрд. лв. повече приходи

Над 25.7 милиарда лв. са приходите, постъпили в Националната организация за приходите от началото на годината до края на ноември. Това са с съвсем 3.7 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на 2020 година, сочат данните на приходната организация. 

Общо данъчните доходи от януари до 30 ноември са над 14.7 милиарда лв., като данъкът върху приходите на физически лица е близо 3.9 милиарда лева, над 3.1 милиарда лева е корпоративният налог и 7.5 милиарда лева - Данък добавена стойност. Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември надвишава 10.5 милиарда лева включително над 6.2 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 2.7 милиарда лева – за здравноосигурителни вноски, и 1.5 милиарда лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.
Данъчни облекчения за деца – единствено в случай че нямате отговорности към хазната
От тази година родителите, които са плащали налозите си, ще могат да получат по-високи данъчни облекчения за деца, обясниха на брифинг...

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог – над 80%, като това главно се дължи на смяната в периодите за заплащане на предплатените вноски, регистрират данъчните.

" Уверени сме, че с тези темпове, растежът на приходите през 2021 година ще надмине упованията ни. Увеличението на доброволното обявление и заплащане от бизнеса и жителите се дължи на партньорския метод от страна на Национална агенция за приходите, фокусът ни - огромните данъчни опасности и единното използване на закона ", разяснява изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов .

 

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР