Над 25 000 в народни носии се върнаха условно 120

...
Над 25 000 в народни носии се върнаха условно 120
Коментари Харесай

За 15-а поредна година Георги Манев се потопи в българското на фолклорния фестивал в Жеравна

Над 25 000 в национални носии се върнаха условно 120 години обратно във времето да си напомнят родните обичаи

За 15-а поредна година меценатът Георги Манев се включи с цялото си семейство, другари и съратници на обичайния Международен фестивал на националните носии „ Жеравна “. На събитието, на което той е общоприет спонсор от самото му основаване през 2008 година, участваха над 25 000 фенове на българщината. Те станаха очевидци и директни участници на редица фолклорни осъществявания и танци.

В програмата на тазгодишното издание бяха планувани национални битки, състезания, специфични песни и танци. Като всяка година участниците и гостите на фестивала направиха алегоричен скок във времето и усетиха вълшебството от звуците, багрите, ритмите и ароматът на българското под звездното небе на старинна Жеравна.

С Георги Манев в Жеравна бе и Константин Бачийски – ръководителят на Политическа партия „ Средна европейска класа “, който е и претендент за кмет на община Бургас. 
 Георги Манев - Почитен ръководител на Политическа партия “ Средна европейска класа ”, Константин Бачийски - Председател на Политическа партия “ Средна европейска класа ”, Иван Иванов - Председател на групата в общински съвет на Политическа партия “ Средна европейска класа ”, Деян Денев - член на Изпълнителен съвет Политическа партия “ Средна европейска класа ”
С всяка минала година фестивалът в Жеравна събира от ден на ден и повече посетители и се разраства. Той съумява да сплоти дребни и огромни в общата им обич към българското и съумява да потопи познати и непознати в неповторимата страст на българското.
 От дясно наляво - Георги Манев, брачната половинка му Петя Манева, Петя Панева и Димитър Денев
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР