Над 24 хиляди турски компании са фалирали през 2023 г.,

...
Над 24 хиляди турски компании са фалирали през 2023 г.,
Коментари Харесай

Броят на фалиралите компании в Турция през 2023 г. е нараснал с 44%

Над 24 хиляди турски компании са банкрутирали през 2023 година, което е нарастване с 44 на 100 по отношение на миналата година, предават турските медии.

Редица компании, които не са били в положение да заплащат на кредиторите си, са кандидатствали за включването им в процедура за отлагане на заплащанията и преструктуриране на дълга им. През 2023 година са подадени 519 такива молби, което е доста съществено нарастване по отношение на предходни години, написа в. „ Економим “.

Не всички компании могат да си разрешат да аплайват по тази процедура, защото тя е доста скъпа и фирмите биват закривани.

Сред фирмите, които са на ръба на банкрута и сега, са компании от строителния и енергийния бранш, производители на мебели и текстил, здравно съоръжение и други, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турция записва инфлация от 64,77 % през декември на годишна база, което е най-високото ниво от 2001 година  През предходната година турската лира загуби забележителна част от цената си, а на последното за годината съвещание на Комитета по парична политика Централната банка подвигна главния лихвен % от 40 на 100 на рекордните 42,5 на 100. Въпреки всички тези дейности инфлацията в Турция продължи да се усилва.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР