Над 230 са жалбите и сигналите за нарушения в изборния

...
Над 230 са жалбите и сигналите за нарушения в изборния
Коментари Харесай

Александър Андреев: Сигналите за нарушения не могат да опорочат вота

Над 230 са жалбите и сигналите за нарушавания в изборния развой към 20.00 часа, като най-вече те са свързани с организацията на изборния развой. Те не могат да опорочат вота. Това увери представителят на ЦИК Александър Андреев.

,,Днешният ден протече обикновено, без основни нарушавания, които по някакъв метод да повлияят на изборите'', добави той.

,,Свалените имунитети са пет - при четирима за пазаруване на гласове, като случаите са от Исперих, Стара Загора, Кърджали и Бойчиновци, а на един претендент имунитетът е снет поради ПТП. В рамките на деня дойдоха пет претенции от основния прокурор по отношение на нарушавания и искане за покачване на обвинявания. ЦИК даде своето съгласие'', уточни Андреев, представен от БНР.

Андреев изясни процедурата, която следва оттук-нататък. По думите му обжалването на резултати може да се прави пред административните съдилища.

,,Тези изявления не са свалени от тези уеб сайтове. Дори в избрани случаи още веднъж са били качени, обновени, предвид на което имаме още веднъж нарушаване на Изборния кодекс. Въз основа на постъпилите сигнали бяха открити във връзка с избрани снабдители на онлайн новинарски услуги наново нарушаване на възбраната. В един от случаите три пъти е осъществено това нарушение'', изясни той по отношение на нарушаванията на избрани уеб сайтове, свързани с издание на данни от социологически изследвания преди края на изборния ден.

Към 17.30 часа изборната интензивност е била 42,85%. Във Варна през целия ден интензивността остана най-ниска - 36%, а в община Трекляно е най-високата записана - 82,47%. Окончателната интензивност към 20.00 часа ЦИК ще разгласи след 48 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР