Над 220 хил. лв. би загубила компания, ако някой от

...
Над 220 хил. лв. би загубила компания, ако някой от
Коментари Харесай

Над 200 хил.лв. губи компания при напускане на мениджър през първата му година

Над 220 хиляди лева би изгубила компания, в случай че някой от високопоставените ѝ мениджъри напусне през първата година след наемането му. Директните загуби са почти 100 хиляди лева, а индиректните – към 126 хиляди лева Калкулацията е направена въз основата на междинна мениджърска заплата от 6000 лева и при изискване, че съответният кадър напусне компанията след по-малко от година от назначението си. Това демонстрират данните на. Инструментът е показан у нас от водещата организация за асортимент на личен състав HRS България в границите на новата ѝ услуга. Загубите от текучеството на чиновниците могат да бъдат в действителност съществени, като те идват от заплати, разноски за подбора на личния състав и последващото му образование, по-слабо показване на екипа поради честата промяна на хора, пропуснати бизнес благоприятни условия и отрицателно въздействие върху репутацията на компанията.

Най-честата причина за скорошното овакантяване на чиновниците е невъзможността упованията на компанията да съвпаднат с тези на неотдавна наетия претендент. В доста случаи се получава и разминаване сред търсените личностни качества, вярвания, настройки и други, които нормално рядко се изследват в детайли в процеса по асортимент. Услугата 360Insights отстрани и двете аргументи, употребявайки научнообоснован метод в оценката на претендентите и анализирайки техния характер, държание и настройки. Освен това на оценяване подлежат и самите компании, което оказва помощ да се изяснят упованията на двете страни още първоначално.

„ Опитът и професионалните умения надалеч не са единствените фактори, с цел да подсигуряват, че едно предопределение ще бъде сполучливо и наетият чиновник ще остане задълго в компанията. Личностните характерности от време на време могат да се окажат надалеч по-важни. Конвенционалните способи за асортимент на фрагменти обаче не всеки път ги регистрират и проучват, което може да докара до отрицателни последици в дълготраен проект. Нашата услуга 360Insights се стреми да позволи този проблем и посредством новаторската си методология още първоначално да обясни на фирмите и претендентите какви са упованията на двете страни и дали може да се откри пресечна точка сред тях “, разяснява Кирил Бораджиев, ръководещ сътрудник в HRS България.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР