Над 22 млн. лв. са средствата, вложени в уличната и

...
Над 22 млн. лв. са средствата, вложени в уличната и
Коментари Харесай

Мащабни ремонти на уличната и пътна инфраструктура

Над 22 млн. лева са средствата, вложени в уличната и пътна инфраструктура в град Търговище и обитаемоте места от общината за по-малко от година, от есента на 2017 година насам. Обновяването продължава на необятен фронт, какъвто жителите на общината не помнят от десетилетия.
 Ново кръгово кръстовище на бул. ”Митрополит Андрей ” контролира придвижването на рисков сектор, където се вливат автомобилни потоци от 6 улици с претрупан трафик. Кръговото е направено в границите на плана за възобновяване и модернизиране на градската среда по Оперативна програма “Регионално развитие”. В плана са още улиците: ”Гладстон ”, „ Велико Търново ”, елементи от „ Трети март ” и „ Сюрен ”, които са на край. Тече възобновяване и на 35 дка. от кв. „ Запад ” 2, където се вършат квартални улици, тротоари, зелени площи и спортни уреди. Целият план е за над 5,5 млн. лева и завършва тази есен. Ново кръгово кръстовище на бул. ”Митрополит Андрей ” контролира придвижването на рисков сектор, където се вливат автомобилни потоци от 6 улици с претрупан трафик. Кръговото е направено в границите на плана за възобновяване и модернизиране на градската среда по Оперативна програма “Регионално развитие”. В плана са още улиците: ”Гладстон ”, „ Велико Търново ”, елементи от „ Трети март ” и „ Сюрен ”, които са на край. Тече възобновяване и на 35 дка. от кв. „ Запад ” 2, където се вършат квартални улици, тротоари, зелени площи и спортни уреди. Целият план е за над 5,5 млн. лева и завършва тази есен.
Стартира ремонт на 29 км от пътя сред селата Мировец-Буховци-Острец-Надарево-Дългач-Певец, който чака повече от 15 години и жителите на селата вършиха голям брой подписки до АПИ. 9 млн. лева влага в правата страната след настояванията на регионалната и общинска администрация.

Община Търговище продължава обновяването на улиците в града и селата. За регионалния център тази година са планувани близо половин млн. лева Тече ремонт на ул. ”Хр. Ботев ”. Предстои на „ Любен Каравелов ” и други

За първи път 500 000 лева се насочват от локалния бюджет и за рехабилитация на основните улици в 10 села. Още 123 000 лева ще вложи общинското кметство в ремонт на пътя Буйново – Твърдинци.

През 2017 година бяха заделени над 300 000 лева в съществени действия по възстановяване положението на шест улици в града. За близо 600 000 лева бяха ремонтирани също 30 км от общинската пътна мрежа: Маково – Дралфа, Кошничари – Росина, Руец – Овчарово, Буйново – Твърдинци и Осен – Надарево. За близо 200 000лв. са актуализирани и улици в 4 села.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР