Над 22 милиона курсови работи, предадени от студенти по цял

...
Над 22 милиона курсови работи, предадени от студенти по цял
Коментари Харесай

Милиони студенти използват AI за курсовите си работи

Над 22 милиона курсови работи, предадени от студенти по целия свят, са употребили генеративен изкуствен интелект през последната година. Това сочат данни на компанията за определяне на плагиатство Turnitin, заяви WIRED.

Преди година платформата показа собствен инструмент за разкриване на генериран с AI текст, подготвен на достоверни и неавтентични студентски творби. Над 200 млн. такива се прегледани оттогава насам, като 11% може да съдържат генериран текст в 20% от наличието си, а 3% - или 6 милиона - са написани с 80% или повече от езиков модел.

Според Turnitin детекторът има % на неверни сигнали от по-малко от 1 % при разбор на цели документи.

Важно е да се означи, че няма по какъв начин това изказване да се ревизира с огромна акуратност, а към този момент са налице и дефекти на детекторите - те да вземем за пример получават доста повече неверни сигнали, когато проучват текстове, писани от хора с британски като втори език. От Turnitin обаче са добавили и сходни текстове в образованието и по тази причина са измежду най-точните в промишлеността. Популярността им е и с помощта на безплатния експериментален интервал, който завърши напълно неотдавна. След това много университети по света взеха решение да се абонират.

Поради невъзможността да спрат използването на генеративни модели, от ден на ден преподаватели обмислят основаването на стандарт за позволена приложимост, както и други способи за изпитване, в които AI не може да помогне непосредствено.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР