Над 22 000 участници от 2 до 82-годишна възраст взеха

...
Над 22 000 участници от 2 до 82-годишна възраст взеха
Коментари Харесай

Клуб „Анелия“ се завърна от Световна Гимнастриада – 2019

Над 22 000 участници от 2 до 82-годишна възраст взеха присъединяване в Световна гимнастриада 2019, извършена в Австрия. Сред тях и 19-членния мездренски тим „ Анелия “, формиран от Клуб на готините баби и дейни състезателки, който бе избран от Българска федерация по художествена гимнастика да показа България за първи път на международния конгрес. Освен тях се включиха и отборите на "Финес " /Костинброд/ и "Нюанс " /София/.
ЖКХГ „ Анелия “ показа композицията „ Танцът - наслаждение и развлечение “, който бе признат задушевно от многочислената аудитория.
„ Възхитени сме от многочислените сформира на страните – Чехия, Финландия, Япония, Швейцария, Германия, Австрия, Гърция, Канада и други с по над 1000 участника, сподели Мариета Дукова – ръководител на комисията по всеобщ спорт при БФХГ. В нас се разсъни предпочитание да успеем да стигнем тези страни по обществена значителност на спорта и да дадем късмет на нашите сънародници, родители, деца и хора в неравностойно състояние да имат опцията да изпитат насладата от придвижването и на процедура да изпълнят девиза – „ Здрав дух в крепко тяло”.
От мездренския клуб изричат своите благодарности към кмета инж. Генади Събков и общински съвет, с помощта на които присъединяване в надпреварата е станало допустимо.
Най-големият фестивал за гимнастика, наименуван Гимнастрада 2019, събра повече от 22 000 гимнастички от над 60 страни. Форумът е събитие, което се организира един път на 4 години и сплотява доста участници под мотото "Гимнастика за всички ". За FIG Гимнастрадата е извънредно скъпо и значимо събитие, без значение, че няма конкурентен, а фестивален темперамент. Участието е отворено за всички, без значение от пол, възраст, раса, вяра, просвета, дарба или обществено състояние. България взе участие в първи път на този величествен конгрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР