Над 212 арестувани при опит да протестират в Турция в

...
Над 212 арестувани при опит да протестират в Турция в
Коментари Харесай

Арести и демонстрации в Деня на труда

Над 212 задържани при опит да стачкуват в Турция в Деня на труда. Страната е под цялостна карантина от четвъртък и управляващите не разрешиха демострациите.

Независимо от пандемията, с всеобщи демонстрации и строги ограничения за сигурност в доста страни по света означават празника на работещите.

Първомайските викания на протестиращите в Истанбул приключиха с арести . Демонстрантите се пробваха да стигнат до площад Таксим, с цел да изразят недоволството си от ръководството на страната и да почетат паметта на починалите по време на демонстрацията за Деня на труда преди 44 години. Тогава, на Таксим снайперисти откриват огън по стачкуващите. Убиват 34-ма души.

Арести през днешния ден са били осъществени и в Анкара . Заради трета вълна на КОВИД-19 Турция е три седмици под цялостна карантина.



В Париж започналато като спокойно шествие прерасна в конфликти с полицията . Причина за гнева на протестиращите беше пенсионната промяна във Франция и строгите ограничения против КОВИД-19.

Сблъсъци имаше и в Лион.

5 хиляди служители на реда наблюдават за реда по улиците на Берлин. Опасенията са, че може да се стигне до вълнения. Според уредниците в обичайното шествие ще се включат над 10 хиляди души. Много крайно-десни гурпировки, обаче, приканиха за митинги против строгите ограничения в Германия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР