Над 2100 кг храни са бракувани по време на извънредните

...
Над 2100 кг храни са бракувани по време на извънредните
Коментари Харесай

Бракуваха над 2 тона месо, козунаци и яйца

Над 2100 кг храни са бракувани по време на изключителните инспекции по Великден и Гергьовден, оповестиха от Българска организация по сигурност на храните. Между тях са агнешко, говеждо и пилешко месо, яйца, козунаци, ядки и други Традиционно контролният орган дава систематизирана информация за инспекциите в страната, без да уточни обитаемото място.

Във фокус на инспекциите били обекти за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро с храни, заведения за публично хранене и търговски обекти за търговия на дребно с храни, пазари и борси в съответната област.

Най-честите нарушавания били изминал период на валидност на храните, липса на здравна и идентификационна маркировка, погрешно етикетиране и предпазване, както и продажба в нерегламентиран обект. Цялото количество от над 2 тона храни е изтеглено и ориентирано за заличаване.

В резултат на инспекциите, част от които взаимно с полицията, са формирани 57 акта за определяне на административно нарушаване. Издадени са и 60 наставления.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР