Над 206 хил. тона вредни емисии в природата са спестени

...
Над 206 хил. тона вредни емисии в природата са спестени
Коментари Харесай

Как инвестициите в интермодални решения в транспорта водят до намаляване на емисиите?

Над 206 хиляди тона нездравословни излъчвания в природата са спестени посредством пренасочване на повече от 565 хиляди тона артикули от шосеен към интермодален превоз. Това регистрира водещата транспортно-логистична компания Гопет Транс, която отбелязва 10 години от въвеждането на комбинирани транспортни решения у нас. След първата „ зелена “ доставка през 2013 година интернационалната компания през днешния ден има развита мрежа от трасета, като си сътрудничи сполучливо с железопътни оператори и свързва България, Румъния и Северна Гърция със интермодалната карта на Централна Европа, Полша, Испания и Англия. 

 „ Гопет Транс е първата компания, която сполучливо провежда и разви комбинирани доставки от България, Румъния и Северна Гърция в посока Централна Европа и Англия. Това притегли вниманието на бизнеса и ни стимулира да разтеглим мрежата от посоки за доставка на товари поетапно. Това споделя Поля Бочева, управител „ Интермодален превоз “ в компанията. Гопет Транс осъществя план за личен блок-влак сред България и Румъния, с който стана приближен сътрудник за бизнеса.
Въпреки компликациите в инфраструктурата като неналичието на директни жп връзки от България, стеснен потенциал на терминалите за обработка и още други, за 10 години компанията построи умел и стимулиран екип, профилиран да основава персонализирани решения за клиентите.„ Ние реализирахме нови посоки, които допълниха портфолиото ни с още една качествена услуга. За този интервал увеличихме гладко броя на личните и наети интермодални ремаркета и контейнери вид 45HC, което ни разреши да прехвърлим доста количество товари от шосе на трен. Това дава преимущества, вероятности и качество на от ден на ден клиенти, които ни се доверяват и се възползват от интермодалния превоз. Комбинираният превоз е по-безопасен, изключително за дълги дистанции, обезпечава регулярен потенциал и се отделят по-малко нездравословни излъчвания, добавя още Поля Бочева. Новите провокации изискват ексцентрични решения  През идващите две години интермодалният превоз ще бъде изправен пред нови провокации заради колосални инфраструктурни поправки на железопътната инфраструктура в Европа, предвиждат от сектора. Вече са почнали плановите поправки в Германия, Унгария и Румъния, което ще повлияе на сервиза на жп операторите сред Румъния и Западна Европа и ще понижи броя на влаковете и техният потенциал.   „ Тези фактори ни принуждават да възстановим част от товарите назад към камионите по шосе. Стъпката е неизбежна, защото за нас е значимо да предоставим на клиентите ни сигурност в обмисляне на доставките. Вярваме обаче, че това е вярната посока. Веднага, след привършване на този интервал, ние ще предложим още по-добър и първокласен „ зелен превоз “, безапелационна е Поля Бочева  Ежедневните провокации в инфраструктурата и въвеждането на Mobility Package непрестанно слага в допълнение нови тествания пред транспортните компании, защото основава редица ограничавания. Освен това към момента се чака и ревизираната Директива за смесен превоз, която да уреди и насърчи възприемането на „ зелени “ транспортни решения от бизнеса. В момента се работи по въвеждането на новата модернизирана уредба, с цел да включи актуалните цели на Европейски Съюз за понижаване на въглеродния отпечатък, заложени в Европейския закон за климата, споделят още от Гопет Транс.  В дълготрайните си стратегически проекти компанията се концентрира върху продължение на вложенията в създаването на интермодални решения, защото те разрешават по-голяма еластичност във връзка с потреблението на авто и железопътен превоз, разяснява още Поля Бочева.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР