Над 2000 пенсионери от Русе вече са имунизирани безплатно срещу

...
Над 2000 пенсионери от Русе вече са имунизирани безплатно срещу
Коментари Харесай

Изчерпаха се ваксините срещу грип в Русе

Над 2000 пенсионери от Русе към този момент са ваксинирани гратис против грип. Много от персоналните лекари обаче са изчерпали получените ваксини. В аптеките също нямат налични количества.

Русе

Д-р Божана Декова споделя, че интерес има. Тя е декларирала 100 ваксини, получила е 90 и 50 към този момент е сложила.
доктор Божана Декова: Ние ги каним по телефона… Идват. Имаме до 13-и да приключим с всички ваксини.
19 от възрастните пациенти на доктор Божана Декова са отказали да дойдат или към този момент са се имунизирали. В същото време 36 русенски общопрактикуващи лекари въобще не са поискали безвъзмездни ваксини против грип или са изтървали периодите. Емил Симеонов споделя, че персоналната лекарка на татко му, който е болен от рак, също не е получила. Не можел да откри и по аптеките.
Емил Симеонов: „ Личната лекарка споделя: Поръчвам, само че никой не доставя. И от Търново се обадиха, намерили са му на индивида ваксина…  Ангел Кунчев: Почти двойно е нарастването на поставените противогрипни ваксини Ангел Кунчев: Почти двойно е нарастването на поставените противогрипни ваксини
Закъснението при грипа към този момент е значително, над месец. Продължаваме да нямаме позитивна проба. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия основният държавен здр...

Русенските фармацевти споделят, че последните доставки са от края на октомври и макар че още има хора, които да питат, нови няма да има.
Веселка Георгиева - фармацевт: „ За България, количествата, контрактувани, са изчерпани. Това са формалните данни от търговците на едро.
На хората, които държат да се предпазят от грип, фармацевтите предлагат други имуностимулиращи и противовирусни препарати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР