Над 2000 жители на различни населени места от Северна България

...
Над 2000 жители на различни населени места от Северна България
Коментари Харесай

Недоволство срещу спирането на влакове в Северна България

Над 2000 поданици на разнообразни обитаеми места от Северна България са събрали протестни подписки против плануваното прекъсване на влакове с новото разписание на БДЖ от 15 декември. 

Представители на регионалните управи и на общините показаха недоволството на хората на среща с управленията на " БДЖ Пътнически транспорти " и на Национална компания " Железопътна инфраструктура ", която се организира в Горна Оряховица, заяви БНР. 

Ръководството на железниците закъсня с един час за срещата в Горна Оряховица, тъй като при гара Роман е аварирал локомотивът на бързия трен София – Варна, с който са пътували.

" Не мога да кажа тъкмо какъв брой влака отпадат. Намалили сме влаковете, където са най-слаби пътникопотоците ", съобщи Даниел Илиев, началник на отдел " Организация на транспортите и график за придвижване на влаковете " в БДЖ " Пътнически транспорти ".

Има мощно неодобрение в пограничната община Генерал Тошево, тъй като се стопира единственият трен сред Добрич и  Кардам.

Заместник-областният шеф на Добрич Живко Желязков: " БДЖ се употребява от по-бедни хора, студенти, пенсионери. Особено през зимата влакът е единственото транспортно средство, което може да се движи “.

Спират се влакове и в Силистренско, изключително сред Самуил и Силистра, уточни заместник-областният шеф Юксел Исмаил. " До в този момент бяха четири влака, плануват да останат единствено два. Няма да стигат до Силистра “, добави той.

От 15 декември ще спре и експресът " Синия Дунав “, директният трен от Русе за София, тъй като пътникопотокът бил дребен.

От общините и регионалните управи в Северна България завиха, че са изпратили до министърката на превоза протестни подписки и упорстват влаковете да бъдат непокътнати. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР