Над 2000 жени се върнали предсрочно на работното си мястосрещу

...
Над 2000 жени се върнали предсрочно на работното си мястосрещу
Коментари Харесай

2000 майки са се върнали предсрочно в офиса срещу бонус

Над 2000 дами се върнали предварително на работното си мястосрещу бонус от страната. Това демонстрират данни на Министерството на труда и обществената политика за успеваемостта на новата мярка, която цели да насърчи дамите да се завърнат по-бързо в офиса.
От юли дамите, които пресечен отпуска си по майчинство преди детето да е навършило година, получават
бонус в размер на 50% от компенсацията за развъждане на дете. Досега дамите, които се връщаха в офиса, преди приключване на отпуска им по майчинство, губеха правото си на обезщетение.
От юли обаче майките могат да се върнат на работното си място 4 месеца след раждането и по този начин в оставащите 6 месеца на процедура ще получават съвсем заплата и половината, отбелязва "Монитор ". От алтернатива могат да се възползват единствено дамите, чиито деца не са настанени в детски заведения.
"Имаме желание да развиваме тази политика на подтикваме на връщане на работа и да избегнем деквалификацията, която се получава вследствие потреблението на всички типове регламентирани отпуски за бременност, раждане и развъждане на дете ", съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.
Той напомни, че от октомври минималната пенсия ще се усили от 180 лева на 200 лева
"С увеличение държавното управление прави решителна крачка към понижаване на бедността ", съобщи Петков. По думите му девет обществени заведения, в които при инспекции на общественото министерство е било открито, че изискванията на живот са най-лоши, ще бъдат затворени, а жителите им ще бъдат изведени в предпазени жилища.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР