Над 2000 души в Хасково поискаха оставката на Валери Симеонов.

...
Над 2000 души в Хасково поискаха оставката на Валери Симеонов.
Коментари Харесай

Над 2000 души в Хасково поискаха оставката на Валери...

Над 2000 души в Хасково желаеха оставката на Валери Симеонов. На отганизирания от жители митинг против неправдите в България, високите цени на горивата и монополите в страната излезнаха над 2000 поданици на регионалния град. Протестираха и майките и бащите на децата с увреждания, както и хора с увреждания. В шествието, което стартира от площада пред кметството в 17 часа се включиха и футболни почитатели на Левски, ЦСКА-София, Хасково, рокери от локалния клуб, хора от прилежащите градове и села. Повечето от тях показаха недоволството си и против ниските заплати в региона, неналичието на вероятност за децата им и високите цени на горивата и медикаментите. " Искаме децата ни да живеят щасливо в града си, градинките и парковете да са цялостни с щастливи и задоволени от живота си фамилии ", провикна се млада майка, която беше пристигнала на митинга с цялото си семейство.

След като минаха от общината до централния градски площад " Свобода " протестиращите се насочиха към бул. " Освобождение ". Няколко автомобила се пробваха да преминат през шествието, само че бяха спрени с живи вериги от протестиращите. Множеството сковава придвижването по цялото продължение на " Кърджалийска ". Митингуващите стигнаха до бул. " Илинден " скандирайки " Оставка ", " Българи юнаци ", " Сърце, душа, за България " и други не доста цензурни лозунги.

След това протесното шествие се насочи към изхода на града за Димитровград. Като последователно бяха блокирани бул. " България ", бул. " Раковски " и пресичащите ги пътни артерии.

Протестиращите споделиха, че няма да се откажат до момента в който вицепремиерът Валери Симеонов не си подаде оставката. Чуха се и крясъци за оставка на целия кабинет на премиера Бойко Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР