Над 2000 души са евакуирани, а един човек е в

...
Над 2000 души са евакуирани, а един човек е в
Коментари Харесай

Мощен циклон удари Фиджи, нанесе огромни щети


Над 2000 души са евакуирани, а един човек е в неопределеност, откакто тропическият циклон Сарай удари Фиджи в събота сутринта, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес. Нанесени са големи материални вреди.

Директорът на Националната работа за ръководство на бедствията Васити Соко прикани локалните поданици и хилядите туристи във Фиджи да не бъдат безразсъдни, да прекратят почивката си и да се изтеглят. Сарай удари тихоокеанската страна с проливни дъждове и разрушителни ветрове с пориви от над 150 км./ч.

Множество ниско ситуирани райони са наводнени, изкоренени са дървета, хиляди останаха и без дом, откакто бурята унищожи домовете им.

Хиляди летовници бяха блокирани на път или на връщане от Фиджи, откакто полетите им бяха анулирани.

В преднамерено изказване държавното управление на Фиджи предизвести за „ разрушителни ветрове и предстоящи наводнения по крайбрежието “.

Националната работа за ръководство на бедствията заяви, че рано сутринта в събота 1 970 души са потърсили заслон. Не се оповестява за ранени или потърпевши.

Спасителите помогнаха на човек, блокиран в средата на река, която е желал да премине, бягайки от циклона; и са избавили мъж, отмъкнат в намерено море, който въпреки всичко е бил открит и изваден.

Изпълняващият длъжността комисар на полицията Русиате Тудраву съобщи, че е извънредно отчаян от обстоятелството, че някои хора са пренебрегнали предизвестията за рисково време.

Прогнозите са циклонът да премине през Фиджи и да удари прилежащия остров Вити Леву, а по-късно и южните острови на Фиджи. Очаква се в неделя вечер бурята да порази и Кралство Тонга, което към този момент изпрати предизвестия до жителите и гостите си за упования тропически циклон.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР