Над 2000 деца, учители, родители и треньори се включиха в

...
Над 2000 деца, учители, родители и треньори се включиха в
Коментари Харесай

Над 2000 деца, родители и учители се включиха в кампанията Спортът е в Северен

Над 2000 деца, учители, родители и треньори се включиха в акцията “Спортна седмица Северен 2024 ”, която се организира за първи път толкоз огромно. Тя се провежда в дните сред 24 и 27 септември, взаимно от Община Пловдив, регион Северен и БГ Бъди Активен. Събитията, отдадени на Европейския ден на спорта в учебно заведение, сложиха началото на дълготрайна самодейност " Спортът е в Северен! ”

 Над 2000 деца, родители и учители се включиха в акцията Спортът е в Северен

Кампанията ще продължи през цялата година с постоянни надпревари, тренировки и събития, които ще се осъществят в партньорство с локалните спортни клубове. Основната цел е да се основат повече благоприятни условия за спорт и интензивност измежду децата и жителите на региона, като се насърчи здравословният метод на живот.

Първата спортна седмица мина с доста страсти и с дейното присъединяване на стотици деца. Заключителното събитие на 27 септември в ОУ " Райна Княгиня " почетоха заместник-кметът по спорт и юношески действия на Община Пловдив Николай Бухалов, шефът на учебното заведение Мария Гайдарова и спортисти. След награждаването на спечелилите в шампионатите по волейбол, баскетбол и футбол, учениците се включиха в разнообразни демонстрации и спортни игри.

 Над 2000 деца, родители и учители се включиха в акцията Спортът е в Северен

Спортна седмица Северен 2024: Активности и присъединяване

Спортната седмица се откри на 24 септември в НУ " Христо Ботев ". Събитието бе ориентирано към популяризирането на разнообразни типове спорт, танци и игри.

На 25 септември се организира баскетболен шампионат, проведен от БК " Локомотив Пловдив ", а на 26 септември децата участваха във волейболен и футболен шампионат, които в допълнение ги мотивираха.

След формалното награждаване на спечелилите на 27 септември, спортните клубове предсатвиха демонстрации по бойни изкуства, танци, спортна пукотевица, кикбокс и ръгби. Децата се любуваха на дейни занимания, които въодушевиха бъдещите спортисти да опитат разнообразни дисциплини и да се включат в разнородни физически интензивности.

Кметът на регион „ Северен “ Венцислава Любенова и екипът на районната администрация изричат сспециални благодарности към участниците и сътрудниците, както и на Мария Гайдарова - шеф на ОУ " Райна Княгиня " и Милен Стайков - шеф на НУ " Христо Ботев ", на всички детски градини и учебни заведения в регион „ Северен “, които взеха присъединяване в събитията, както и техните учители по физическо образование и спорт, които интензивно спомагат за организацията и триумфа на шампионатите.

 Над 2000 деца, родители и учители се включиха в акцията Спортът е в Северен

Благодарности и къмспортните клубове и треньори, които вдъхновятдецата:

БК " Локомотив Пловдив " – за впечатляващите баскетболни демонстрации

ФК Ботев Пловдив – за страхотните футболни интензивности

Волейболен клуб " Марица " – за вдъхновяващите волейболни тренировки

Красимира Стойчева, шампионка по кану-каяк – за вдъхновяващите тренировки на ергометър и извършения на сухо-гребен тренажор

Танцова школа Сияние – за прелестните национални и съвременни танци

Балетна школа Фламинго от Народно Читалище " Проф. Кирил Дженев - 2018 " Пловдив – за изяществото и грацията, които внесоха в програмата

Школа по актьорско майсторство " Бубарак " – за изобретателните театрални изяви

Школа по пантомима " Пантарей " – за впечатляващите мимически представления

Колоездачен клуб " Курбел " – за запознаването на децата с основите на колоезденето

Карате клуб " Кофукан " Пловдив – за демонстрациите по карате, които въодушевиха децата да открият бойния дух

Спортен клуб Да Дао - Север – за забавните тренировки по бойни изкуства

Спортен клуб Син Дао към Федерацията по УШУ – за запознаването с философията на УШУ

Джудо клуб с треньор Цветана Божилова – за демонстрациите по джудо

Ръгби клуб " Бесите " - Пловдив – за демонстрациите по ръгби, които демонстрираха значимостта на отборния дух

Армейски състезателен клуб " Тракия " Пловдив – за професионалните демонстрации по спортна пукотевица, ръководени от треньор Евгения Звискова

Спортно учебно заведение " Васил Левски " – за демонстрациите по гребане и бокс

Маги от Пловдивски Културен Институт – за вдъхновяващите зумба танци

Кампанията " Спортът е в Северен! " продължава

Спортната седмица Северен сложи началото на акцията " Спортът е в Северен! ", която продължава с постоянни визити в учебните заведения и детските градини в обособените квартали. Децата ще имат опция да пробват нови спортове, да вземат участие в шампионати и спортни мероприятия през цялата година.

Нека дружно въодушевяваме децата да бъдат дейни и да обичат спорта!

„ Спортна седмица Северен “ се реализира по самодейност на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, Община Пловдив, регион Северен и BG Бъди деен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР