Над 2000 деца са приети в детските градини в Пловдив

...
Над 2000 деца са приети в детските градини в Пловдив
Коментари Харесай

Над 2000 деца приети в детските градини в Пловдив

Над 2000 деца са признати в детските градини в Пловдив на първото за идната образователна година класиране. За него бяха оповестени към 2200 свободни места, а участваха над 2500 деца, родени през 2021 г. 

До 27 май родителите на класираните деца би трябвало да показват нужните документи в детските градини, с цел да ги запишат.

Не е належащо засвидетелствуване на адресните регистрации по сегашен и непрекъснат адрес, защото инспекциите са автоматизирани.

Ако по някаква причина родителите на класираните деца се откажат от записване, те ще могат да аплайват в идващото класиране с подаване на ново заявление.

Вече подадените заявки на децата, които към момента не са класирани, ще се трансферират автоматизирано към идващото класиране, което ще е на 4 юни.

За второ класиране шефовете ще разгласят спомагателни свободни места според оптималните благоприятни условия на Сградния фонд.

В тази връзка Община Пловдив ще внесе предложение до Общински съвет за увеличение на броя на децата в група.

Заедно с незаетите от първо класиране места общият брой на предстоящите за второ класиране ще е над 400 като по този метод няма да има дефицит тук-там.

Местата за яслите ще бъдат оповестени през летните месеци, когато се изписват децата, които ще постъпят в първа група.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР