Над 2000 чуждестранни работници във Франция, които са били на

...
Над 2000 чуждестранни работници във Франция, които са били на
Коментари Харесай

Франция даде гражданство на над 2000 чужденци, участвали на първа линия в борбата с COVID-19

Над 2000 задгранични служащи във Франция, които са били на първа линия в битката с епидемията от новия ковид и " са посочили своята обвързаност към френската нация ", получиха френско поданство, заяви вътрешното министерство на страната, представено от Франс прес. " Към днешна дата поданство са получили 2009 души, включително 665 деца " в границите на ускорена процедура, се споделя в изказване на министерството.

През септември делегираната министърка по въпросите на поданството Марлен Шиапа разпореди на регионалните полицейски управляващи да ускорят и улеснят достъпа до френско поданство за хората, които " са дали деен принос " в битката против КОВИД-19: здравни служащи, охранители, детегледачки, касиери, домашни помощници, чиновници в отдел " Чистота " и други, напомня Българска телеграфна агенция. Оттогава " са били импортирани над 8000 молби, които са в развой на изследване и ще бъдат прегледани най-внимателно ", се споделя още в изказването.
Изпратената до регионалните полицейски управи директива разрешава да се употребява правилото на " осъществена значима работа " към страната, с цел да се понижи изискваният най-малък период на престояване във Франция на две години вместо пет. През 2020 година общо 61 371 са получили френско поданство, с 20 % по-малко от предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР