Над 200 тона амониева селитра и химически торове, съхранявани при

...
Над 200 тона амониева селитра и химически торове, съхранявани при
Коментари Харесай

Откриха над 200 т. амониева селитра, съхранявани в лоши условия в Румъния

Над 200 тона амониева селитра и химически торове, съхранявани при несъответствуващи условия, са открити от румънските управляващи в окръг Прахова в южната част на страната, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Полицаи от Службата за оръжия, експлозиви и рискови субстанции са ревизирали по какъв начин се съхраняват химическите торове и други артикули за отбрана на растенията на територията на окръга, заяви през днешния ден Окръжният инспекторат на полицията в Прахова, съобщи Българска телеграфна агенция.

В седалището на компания в община Фулга са открити близо 25 тона амониева селитра, складирани в незащитено пространство. В община Чорани пък били открити 180 тона химически торове, съхранявани при несъответствуващи условия, както и огромен брой пластмасови съдове от артикули за отбрана на растенията, които не са били унищожени според условията на закона.

И по двата случая са формирани каузи за нарушаване на закона за запазване на химически торове и артикули за отбрана на растения, осведоми Зиаре.

На 4 август в столицата на Ливан - Бейрут, при заваръчни работи се възпламениха над 2,7 хиляди тона амониева селитра. При опустошителния гърмеж починаха над 150 души и бяха ранени близо 5000. Селитрата е била държана от години на склад в пристанището без нужните ограничения за сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР