Над 200 служители на Националният осигурителен институт в Пловдив спряха

...
Над 200 служители на Националният осигурителен институт в Пловдив спряха
Коментари Харесай

Служители на НОИ в Пловдив спряха работа! Искат увеличение на заплатите

Над 200 чиновници на Националният застрахователен институт в Пловдив стопираха работа за 1 час през днешния ден, с цел да изразят недоволството си против ниското възнаграждение. Протестът е подсилен от КНСБ и се организира в цялата страна. Служителите на осигурителната система желаеха най-малко 30% нарастване на възнагражденията си, което по думите им са под междинните за страната.
Прочетете още
С лозунги и плакати " Стига към този момент работещи небогати ", без чиновници, няма пенсии и компенсации за безработица и болнични ", работещите показаха, че в случай че не бъдат чути ще преминат към ефикасни протестни дейности.

" Средната заплата е към 1400 лв.. Не помним по кое време последно е имало индексация на заплатите, макар инфлацията ", уточни Мариета Антонова, работеща от НОИ-Пловдив.

Въпреки, че в двете здания на Национален осигурителен институт - тази на бул. „ Руски ” и на ул. „ Скайлер ”, се организира развой, приемните за жители не престават да одобряват жители, само че в понижен състав. Работещите са безапелационни, че в случай че не бъдат чути и настояванията им не бъдат изпълнени - индексация най-малко 30% със задна дата от 1 януари, ще спрат напълно работа. Това на процедура значи, че няма кой да обработва обществените заплащания на пенсии болнични и обезщетения за безработица.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР