Над 200 състезателни двойки от 15 държави ще участват в

...
Над 200 състезателни двойки от 15 държави ще участват в
Коментари Харесай

Над 200 състезателни двойки от 15 държави ще участват в международния турнир по спортни танци Купа Бургас 2023

Над 200 спортни двойки от 15 страни ще вземат участие в 38-ото издание интернационалния шампионат по спортни танци Купа " Бургас " 2023. Състезанието ще се организира на 2 и 3 септември, а уредници са клуб по спортни танци Бургас 1975 и локалната община. Надпреварата по традиция ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

Тази година за шампионата присъединяване са декларирали представители на България, Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украина, Ирландия, Турция, Албания, Азербайджан и други. Заявка са подали двойки от топ 20 на международната класация.

В рамките на двата спортни дни, още веднъж ще се организира шампионат за изгряващи звезди - латиноамерикански и общоприети танци. Ще се състои и интернационален шампионат за групите до 21 години, в който се състезават дружно групите младежи и дилетанти, което дава опция на младежите сред 19 и 21 години да премерят сили със състезателите от по-високия сан.

За повторно ще се състои и интернационален шампионат Pro/Am. Той е с присъединяване на един професионален играч и дилетант, които танцуват за наслаждение, само че със спортен темперамент.

Съдии за шампионатите ще бъдат представители на 13 страни с ръководител Петер Гозун от Молдова. В съдийския панел участват някогашни европейски и национални първенци от България, Англия, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, Република Северна Македония, Нидерландия, Швейцария и Съединени американски щати.

Клуб по спортни танци Бургас 1975 ще бъде показан от 22 танцови двойки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР