Над 200 предприятия ще бъдат финансирани с ресурсите на Фонда

...
Над 200 предприятия ще бъдат финансирани с ресурсите на Фонда
Коментари Харесай

Фондът на фондовете финансира над 200 предприятия с 417 млн. лв.

Над 200 предприятия ще бъдат финансирани с ресурсите на Фонда на фондовете. Това разгласи Светослава Георгиева, изпълнителен шеф на фонда по време на конференция.

По време на конференцията бяха оповестени финансовите медиатори, които ще ръководят средства в общ размер над 417 млн. лв. в границите на Фонда за градско развиване (ФГР) и Фонда за ускорение и начално финансиране (ФУНФ).

С избора на финансови медиатори на ФГР и ФУНФ, Фонд на фондовете сполучливо даде за вложения над 35% от средствата, които ръководи през сегашния програмен интервал.

Георгиева разясни, че това са дялови и квазидялови вложения и помощта не съставлява кредитиране. Помощта ще варира в диапазона от 25 хиляди лв. до един милион лв.. Като финансовите медиатори, с изключение на финансирането, ще би трябвало да дават бъдеща стратегическа поддръжка - менторство на фирмите, в които влагат.

" За нас основен бе директният им опит за работа с подобен вид компании ", изясни Георгиева.

С 27 млн. лева ще се подкрепят бизнесмени на най-ранен стадий на развиване на своя бизнес.

Вторият фонд е с запас от 307 млн. лева и е предопределен за започващи компании, които към този момент са постигнали избран прогрес.

Той ще ще се ръководи от Next Step Ventures. При избора на финансови медиатори от Фонда на фондовете са се управлявали и от желанието за привличане и разширение на пазара с нова експертиза, идваща от други европейски страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР