Над 200 пловдивчани се събраха пред сградата на общината и

...
Над 200 пловдивчани се събраха пред сградата на общината и
Коментари Харесай

Протести срещу властта и в градове из страната

Над 200 пловдивчани се събраха пред постройката на общината и със викания се оповестиха за оставките на държавното управление и на основния прокурор.

Техните водачи оповестиха, че са излезли на улицата, с цел да защитят достолепието си на свободни хора.

Под засилена полицейска защита протича третият подред митинг на варненци против властта. Над 150 души се бяха събрали пред постройката на община Варна и с възгласи " Оставка ", " Всеки ден ще е по този начин до успеха и оставката! ", Мафията вън! " поеха по бул. " Сливница " в посока хотел " Черно море ".

Минавайки около Районния съд, протестиращите варненци скандираха против основния прокурор.
 Четвърти ден на митинг
Четвърти ден на митинг

Граждани се събраха пред президентството в следобедните часове

В Бургас близо 100 души се събраха на митинг в градинката пред Часовника. Те също с крясъци и викания " Оставка " призоваваха за промяна на властта, до момента в който с шествие минаха по основната улица " Богориди " до входа на Морската градина. Протестиращите носeха плакати " Законите са за всички ", " Гешев = Мафия " и български трикольори.

В Благоевград също пред постройката на Общината се събраха хора, с цел да стачкуват против корупцията и метода на ръководство на страната. Техният брой бе малочислен спрямо протестиращите в другите градове, само че хората се заканиха, че в случай че държавното управление не си подаде оставката, те ще вдигнат обществени протести. Те си дефинираха среща още веднъж на същото място в утрешния ден, от 18.00 часа, като тогава плануват и протестно шествие.

За първи път във Велико Търново над стотина души се събраха в центъра на града пред паметника " Майка България " с гледище за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Протестът беше проведен в обществените мрежи и се охраняваше от полицията.

В Кюстендил пред постройката на регионалната администрация се събраха към тридесет души, най-вече симпатизанти на Българска социалистическа партия. Те също издигнаха апел за оставка на държавното управление, изразявайки острото си неодобрение от ръководещите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР