Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в

...
Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в
Коментари Харесай

Над 200 деца се включиха в Олимпийския зимен младежки фестивал в Чепеларе

Над 200 девойки и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен юношески фестивал „ Олимпийски очаквания - биатлон и ски-бягане 2023 “. Форумът се организира на 11 и 12 март 2023 година в Студенец край Пампорово. В първия ден в ски зона " Мечи чал " - Чепеларе се организираха стартовете по биатлон (Спринт). Младите ни гении се състезаваха пред погледа на олимпийската ни шампионка по биатлон Екатерина Дафовска. Победителите в другите възрастови групи бяха наградени от Екатерина Дафовска - ръководител на Семеен кодекс " Рожен-Чепеларе 2016 ", Белчо Горанов - общоприет секретар на БОК, Боран Хаджиев - кмет на Община Чепеларе и Борислав Панков - общоприет секретар на Българска Федерация по Биатлон.

За доста от децата това бяха първи стартове през почналата и отиващата си с малко сняг зима, само че все пак се сътвориха подобаващи условия за осъществяване на конкуренцията.

Олимпийският зимен юношески фестивал приключи със надпреварите по ски-бягане (Спринт) като във втория спортен ден участваха близо 100 деца от 6 клуба. Стартовете на писта “Канала ” в региона на Студенец бяха разграничени по възрастови групи. Най-малките U12 направиха една обиколка от 1200 м., момчетата и девойките U14 - по две обиколки (2400 м.), а най-големите U16 - по три обиколки (3600 м.)

От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри и в европейските спортни конгреси.

Наградите на най-хубавите в стартовете връчиха Белчо Горанов - общоприет секретар на БОК, Боран Хаджиев - кмет на Община Чепеларе, Анатоли Илиев, Лилия Пандурова от БОК и Веселин Цинзов – някогашен национал по ски-бягане и три пъти участник на Зимни олимпийски игри.

Две планини бяха домакини на Олимпийския зимен юношески фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните гении на България – пистите на Осогово и Чепеларе.

Фестивалът стартира в Осогово на 17 февруари 2023 година със стартовете в алпийски ски и сноуборд и приключи този уикенд в Чепеларе, където се събраха младите ни очаквания в биатлона и ски-бягането.

Форумът се организира за 11-а поредна година под мотото „ Да открием олимпийските очаквания на България “. Организатори са Българският олимпийски комитет и Асоциация „ Спорт в свободното време “. И двете организации имат за собствен приоритет развиването на спорта измежду младите и насърчаването на гениите в ранна възраст. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространeнието им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР